16:10 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Αγία Σοφία (228)
110
Βρείτε μας

Έλληνας ιερέας τάχθηκε υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τζαμί, προκειμένου να σταματήσουν να εισέρχονται γυμνοί οι τουρίστες.

Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε Έλληνας ιερέας, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε μουσουλμανικό τζαμί.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Παπανικολάου, ιερέα της εκκλησίας της Αναλήψεως στην περιοχή της Ραφήνας, ο οποίος μιλώντας μπροστά στο ποίμνιό του, δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί. Δεν μου λέτε, ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί έμπαιναν στην Αγία Σοφία; Άπειροι. Με το "κ@λ@βράκι" να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Γιατί την είχαν μουσείο. Έμπαιναν όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρομεροί και τρισάθλιοι, όλοι οι τουρίστες απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Χωρίς να σέβονται τίποτα».

Και συνέχισε: «Τίποτα δεν σέβονταν. Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις μέσα. Θα μπεις μέσα γυμνός; Όχι. Θα σου φορούν το ρουχαλάκι το τουρκικό και θα μπεις μέσα μια χαρά ντυμένος, χανουμάκι. Θα φορέσεις και την μπούργκα να μπεις μέσα. Δεν σου άρεσε με ρούχα να μπεις μέσα, αλλά γυμνωνόσουνα».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εξάρει τη συνεισφορά της Τουρκίας στη διατήρηση των μοναστηριών στην περιοχή της Κρήτης.

«Όπου ήταν οι Τούρκοι, ήταν πολύ καλύτερα. Ντροπή μας, αλλά αυτή είναι αλήθεια. Στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα έκλεισαν άπειρα μοναστηράκια και εκκλησιές. Πετούσαν τα λείψανα των Αγίων και έπαιρναν τα ασήμια και τα έκαναν μισθό για το κράτος».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας κλιμακώθηκε στις 24 Ιουλίου του 2020, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, μετά την απόφαση για μετατροπή σε τζαμί. 

Στο εσωτερικό του ιστορικού μνημείου τοποθετήθηκαν χαλιά, ενώ οι αγιογραφίες και τα χριστιανικά ψηφιδωτά καλύφθηκαν με κουρτίνες, προκαλώντας την οργή του Ορθόδοξου κόσμου και δη της Ελλάδας.

Θέμα:
Αγία Σοφία (228)
Tags:
Τουρκία, ιερέας, τουρίστας, τουρίστες, γυμνοί, τζαμί, Αγία Σοφία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK