10:52 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στο Μάτι (143)
0 0 0
Βρείτε μας

Αναλυτικά τι προβλέπεται σε νομοθετικό συμπληρώμα του ΥΠΕΣ στο πλαίσιο στήριξης των πυροπαθών - Για ποιους άλλους εγκαυματίες ισχύει η διάταξη.

Με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη τροπολογία, επεκτείνεται το δικαίωμα διορισμού σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) εξαιτίας των πυρκαγιών.

Μάλιστα, με την ίδια τροπολογία, το δικαίωμα του διορισμού επεκτείνεται και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ή σε ΜΑΦ, ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, συνεπεία των πυρκαγιών στη Χίο την 25η Αυγούστου 2016.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν επιτρέπεται ο διορισμός των προσώπων αυτών, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στην σύζυγό τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους.

Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα ότι παρέχεται δυνατότητα παράτασης με υπουργική απόφαση, της προθεσμίας υποβολής από τους ενδιαφερόμενους αίτησης δικαστικής συνδρομής σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις, που έχουν καθοριστεί με προγενέστερη Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο πλαίσιο αποκατάστασης ζημιών σε κτίρια από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

Θέμα:
Φωτιά στο Μάτι (143)
Tags:
πυρκαγιές, πυρκαγιά, φωτιά, Μάτι, εγκαυματίες, διορισμοί, διορισμός, δημόσιοι υπάλληλοι, Δημόσιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK