21:42 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νεαρός από τη Φλώρινα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μονάχου της Γερμανίας, εξαιτίας δηλητηρίασης από την κατανάλωση μανιταριών.

Σε νοσοκομείο του Μονάχου στη Γερμανία μεταφέρθηκε με ειδική πτήση, 16χρονος νεαρός ο οποίος έπαθε δηλητηρίαση, ύστερα από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών.

Ο νεαρός από το Βαρικό Φλώρινας, βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο πριν από τη μεταφορά του στη Γερμανία.

Η βόλτα για μανιτάρια με τον πατέρα του

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε το Σάββατο στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας από τον πατέρα του, όταν παρουσίασε έντονα σημάδια αδιαθεσίας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, αποκάλυψαν πως είχε υποστεί δηλητηρίαση από μανιτάρια. Τότε ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου της Πτολεμαΐδας, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Γενημματάς της Θεσσαλονίκης και από εκεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου.

Όπως αποκάλυψε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάτοικος του Βαρικού Φλώρινας, ο 16χρονος είχε μαζέψει άγρια μανιτάρια από το δάσος με τον πατέρα του και έναν οικογενειακό φίλο, τα οποία έφαγαν.

Συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας

Όπως έχει γίνει γνωστό, η μεταφορά του παιδιού στο Μόναχο πραγματοποιήθηκε ύστερα από ενέργειες που ακολούθησε η μητέρα του 16χρονου, η οποία ζει μόνιμα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ανάρτηση του πολιτιστικού συλλόγου Βαρικού στο διαδίκτυο, η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι σοβαρή και ενδεχομένως να χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος. Για αυτό τον λόγο, ο πολιτιστικός σύλλογος και η τοπική κοινότητα, έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη νοσηλεία του 16χρονου.

Tags:
υγεία, Μόναχο, νοσοκομείο, Γερμανία, τροφική δηλητηρίαση, δηλητηρίαση, δηλητήριο, μανιτάρια, Φλώρινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK