16:21 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2489)
0 01
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα που αφορούν συναθροίσεις πολιτών σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες κατά την έκτακτη ενημέρωσή του σήμερα λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Νέα μέτρα όσον αφορά τις συναθροίσεις πολιτών σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ανακοίνωσή του σήμερα.

Συγκεκριμένα, θεσπίστηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων βαπτίσεων και κηδειών με παράλληλη τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη εστία μετάδοσης κορονοϊού φαίνεται ότι αποτέλεσε γάμος όπου εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 12 κρούσματα τα οποία και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Υπενθυμίζεται ότι οι καλεσμένοι του γάμου είχαν πάει, μετά την τελετή, σε κτήμα δεξιώσεων και παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να γίνει σε εξωτερικό χώρο, τελικά και λόγω καιρού, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 78 νέα κρούσματα κορονοϊού, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία

Στα αστικά κέντρα συγκεντρώνεται η πλειονότητα των κρουσμάτων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης, εντοπίζονται 42

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2489)
Tags:
κηδεία, γάμος, συνωστισμός, μέτρα προστασίας, Ελλάδα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK