16:58 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2491)
0 01
Βρείτε μας

Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια από αύριο 1 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, δομές ευάλωτων ομάδων και νοσοκομεία στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Την αναστολή των επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (π.χ. γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (π.χ. άστεγοι, πρόσφυγες κ.ο.κ.) και νοσοκομεία από αύριο 1 Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στα νοσοκομεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). 

Σημειώνεται ότι ο συνοδός  θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Τέλος, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15 Αυγούστου.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2491)
Tags:
επίσκεψη, νοσοκομείο, Γηροκομείο Αθηνών, COVID-19, Ελλάδα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK