18:51 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2351)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 Μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σε επίσημη ανακοίνωση στη σελίδα του, το Επιτελείο γνωστοποιεί τη λήψη συνολικά έξι μέτρων.

Μάσκα

Πρώτον, η χρήση της μάσκας καθίσταται πλέον υποχρεωτική. Θα πρέπει να γίνεται χρήση της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κ.λπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό».

Ακόμη η μάσκα είναι απαραίτητη: «Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες. Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες». 

Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιείται «στα πολεμικά μουσεία, στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες. Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες. Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές. Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών. Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες».

Μεταφορά προσωπικού

Το δεύτερο μέτρο που ανακοινώνεται είναι πως στα μέσα μεταφορά προσωπικού, το ποσοστό πλήρωσης δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 50%. Τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά και να γίνεται χρήση μάσκας.

Νέοι κανόνες λειτουργίας

Η τρίτη πρόβλεψη αφορά στους κανόνες λειτουργίας των πολεμικών μουσείων, των ιστορικών χώρων των ΕΔ, των χώρων (κλειστών/ανοιχτών) των στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών, των χώρων εκγύμνασης και των κατασκηνώσεων φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών και των Λεσχών – Θερέτρων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ισχύουν τα καθοριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.47421/2020/ΦΕΚ 3099/Β/26-7-2020 σχετικά με την τήρηση αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας».

Προβλέψεις για αλλοδαπούς και Ελληνοκύπριους σπουδαστές

Το τέταρτο μέτρο αφορά σε αλλοδαπούς και Ελληνοκύπριους σπουδαστές, οι οποίοι «προσέρχονται στη χώρα μας για υπηρεσιακούς λόγους (φοίτηση στις ημεδαπές Στρατιωτικές Σχολές οιασδήποτε βαθμίδας, συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, ενημερωτικές επισκέψεις κτλ)». 

Οι εν λόγω κατηγορίες θα πρέπει να προσκομίζουν Ιατρικό πιστοποιητικό, με το οποίο πιστοποιείται περίοδος καραντίνας επτά (7) ημερών καθώς και αποδεικτικό αρνητικού COVID-19 PCR τεστ που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν την άφιξη στη χώρα μας.

Τι ισχύει για τελετές

Αναφορικά με τις τελετές παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων, αυτές θα γίνονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν λιγότερων ατόμων, χωρίς προσκεκλημένους και δεξιώσεις, ενώ η παράδοση αναμνηστικών γίνεται, επίσης, σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ορκωμοσίες θα γίνονται, ομοίως, μόνο σε ανοιχτούς χώρους χωρίς επισκέπτες.

Ανακοινώνεται, παράλληλα, η συνέχιση της αναστολής πάσης φύσεως συγκεντρώσεων προσωπικού/εθιμοτυπικών εκδηλώσεων – επισκέψεων καθώς και της διάθεσης προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλόγως θα παρέχονται περαιτέρω οδηγίες.

Μέτρα υγιεινής

Ολοκληρώνοντας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας υπογραμμίζει τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής και στην ανάγκη της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2351)
Tags:
υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK