03:05 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2423)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο λοιμωξιολόγος κ. Χαράλαμπος Γώγος υπογράμμισε τη λήψη νέων μέτρων στο ενδεχόμενο που δεν αποδώσουν αυτά που ήδη ελήφθησαν σήμερα.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά του κορονοϊού έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κ. Χαράλαμπος Γώγος

«Υπάρχει σίγουρα διασπορά στην κοινότητα που είναι από εγχώρια κρούσματα τα οποία δυστυχώς λόγω της χαλάρωσης που υπήρξε διεσπάρησαν κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε έξαρση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παράλληλα ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μιας νέας κλιμάκωσης των ήδη υφισταμένων μέτρων.

«Θα μπορούσε να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων σε συγκεκριμένους χώρους... Μπορούμε να κλείσουμε μπαρ, αλλά και άλλους χώρους, φυσικά υπάρχουν και άλλα μέτρα πιο επώδυνα που θα ληφθούν στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ» δήλωσε ο κ. Γώγος.

Μεταξύ άλλων ο καθηγητής τόνισε πως κάθε κίνηση γίνεται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ανάλογα με αυτά προχωράμε και στα αντίστοιχα μέτρα, σύμφωνα με τον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γώγος θεωρεί πως με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή ακόμα δεν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα

«Υπάρχουν κι άλλα μέτρα πιο επώδυνα αλλά, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα αν και κοντεύουμε να φτάσουμε σε μια κόκκινη γραμμή».

Σημειώνεται ότι με βάση την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα καταγράφηκαν στην χώρα μας άλλα 78 κρούσματα του νέου ιού καθώς και τρεις θάνατοι.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2423)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK