03:44 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2448)
0 01
Βρείτε μας

Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες εξέδωσε, την Παρασκευή (31/07), η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μετά τα νέα μέτρα που ελήφθησαν, και όσον αφορά στις πτήσεις, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Παρασκευή (31/07) πως αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού

Μάλιστα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξέδωσε και τις σχετικές αεροπορικές οδηγίες (ΝΟΤΑΜ), στις οποίες επισημαίνεται το εξής:

«Ειδικότερα από σήμερα (σ.σ. 31/07) έως τις 14 Αυγούστου 2020, τα μεσάνυχτα, παρατείνεται η  απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (NOTAM) εξαιρούνται οι ακόλουθες 12 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, έως το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 και ώρα 23:59, παρατείνεται η αεροπορική οδηγία (NOTAM) που προβλέπει αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας».

Ακόμα, γίνεται ειδική μνεία για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τη νόσο COVID-19 ,το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους και θα είναι στα Αγγλικά, μαζί με τα στοιχεία διαβατηρίου ή της ταυτότητάς τους.

Επίσης, από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν από την άφιξη στην Ελλάδα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2448)
Tags:
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Αλβανία, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, απαγόρευση πτήσεων, πτήσεις, κορονοϊός, πανδημία, ταξίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK