17:09 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ενισχύονται από σήμερα Σάββατο τα δρομολόγια στο Μετρό και στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυξάνονται τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από σήμερα, Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, κατά τις ώρες αιχμής, οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ΗΣΠΑ) στα 7 λεπτά..

Επίσης, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων.

Όπως επισημαίνεται, εφόσον, χρειαστεί, θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.

Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του έκτακτου προγράμματος των δρομολογίων, το ποσοστό του συνολικού αριθμού οδηγών του ΟΑΣΑ που θα κάνουν χρήση της θερινής άδειας τον Αύγουστο, δεν θα υπερβεί το 20%.

Οι επιβάτες στα ΜΜΜ καλούνται να τηρούν τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενου συνωστισμού, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως στις περιπτώσεις που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών.

Επίσης, η χρήση των ανελκυστήρων απαγορεύεται, με εξαίρεση τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχει παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου από την μπροστινή πόρτα.

Τα μέτρα σε ΜΜΜ για την αποφυγή του συνωστισμού

Τα μέτρα που ελήφθησαν για αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ είναι τα εξής:

  • Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από σήμερα Σάββατο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πάντως, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Tags:
δρομολόγια, μέσα μαζικής μεταφοράς, Μετρό Αθήνας, Μετρό, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK