19:12 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Χρειαζόμαστε συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που δεν έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας τη σημασία των μέτρων προστασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι το αν αναστραφεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων, που έχει καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από την τήρηση των μέτρων και θα φανεί μετά τις 15 Αυγούστου.

«Αν θα αναστραφεί θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά μας και θα φανεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Τώρα χρειαζόσαστε συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που δεν έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα γι'αυτό έχει χρειαστεί τα μέτρα αυτά να γίνονται υποχρεωτικά με την έννοια του προστίμου. Αυτό εμάς μας λυπεί βεβαίως» επισήμανε.

Όπως σημείωσε, παρατηρείται μια γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων η οποία δεν υπήρχε την άνοιξη. 

Οι διαφορές με τον περασμένο Μάρτιο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, το διαφορετικό στην εικόνα σήμερα σε σχέση με όταν ξεκίνησε η πανδημία είναι πως οι άνθρωποι που νοσούν, νοσούν ελαφρύτερα και δεν υπάρχουν πολλοί ασθενείς στις ΜΕΘ.

Όπως εξήγησε αυτό οφείλεται στο ότι οι ιοί πάντοτε το καλοκαίρι είναι λιγότεροι επιθετικοί αλλά δεν μπορεί κανείς να υποσχεθεί ότι αυτό θα συμβαίνει σε βάθος χρόνου δηλαδή μετά από 2-3 βδομάδες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η διαφορά με την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας τον περασμένο Μάρτιο, είναι ότι τώρα έχουμε μια ανοιχτή οικονομία και τον τουρισμό που τον επιθυμούμε και δεν φαίνεται ότι το πρόβλημα προέρχεται από εκεί. 

Όσον αφορά στις ασπίδες προσώπου, εξήγησε πως δεν προστατεύουν αλλά ότι είναι αναγκαίες σε πολύ λίγες κατηγορίες εργαζομένων π.χ σε κάποιον που εργάζεται μέσα στην κουζίνα ενός ταχυφαγείου.

«Ο άνθρωπος που ψήνει δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μάσκα. Θα λιποθυμήσει, αυτό είναι κατανοητό όπως και επίσης και στον τραγουδιστή που πρέπει να βγει η φωνή του ή ένα λογοθεραπευτή όπου το παιδάκι πρέπει να βλέπει το στόμα του» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τον γάμο με τα δεκάδες κρούσματα στην Θεσσαλονίκη και τα όρια των καλεσμένων λόγω της κατάστασης ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και σε τραπέζι 15 ατόμων, δεν επιλέγει τον αριθμό για να είναι πάρων.

«Το θέμα είναι να έχουμε μια κοινωνική δραστηριότητα φυσιολογική αλλά ασφαλή» επισήμανε.

Tags:
μέτρα προστασίας, μάσκα προστασίας, μάσκα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK