19:06 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2351)
0 01
Βρείτε μας

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρεί το πρώτο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου.

Αυξημένη είναι από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρεί με τα πλοία της γραμμής το πρώτο κύμα αδειούχων του Αυγούστου.

Οι ταξιδιώτες σχηματίζουν ουρές φορώντας μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό και τηρώντας αποστάσεις.

Το Λιμενικό βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. 

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Σημειώνεται ότι στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Τα δρομολόγια      

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά 21.013 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 4.637 ΙΧ οχήματα 745 φορτηγά και 784 δίκυκλα.

Για τη νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν χθες, 35 αναχωρήσεις πλοίων ενώ αναχώρησαν 7.004 επιβάτες, 987 ΙΧ οχήματα, 30 φορτηγά και 410 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας επίσης πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά 6.687 επιβάτες, 1.820 ΙΧ 67 φορτηγά και 263 δίκυκλα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 3.305 επιβάτες, 805 ΙΧ 33 φορτηγά και 104 δίκυκλα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2351)
Tags:
Λιμενικό Σώμα, κίνηση, λιμάνι, Πειραιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK