23:42 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Μετά την αλματώδη αύξηση που καταγράφηκε στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού το Σάββατο, οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων εντείνονται.

Περισσότερους από 1.000 ελέγχους διενήργησαν το Σάββατο, από το πρωί ως το βράδυ, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ).

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, στο επίκεντρο βρέθηκε ο έλεγχος της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, ενώ διαπιστώθηκαν και αρκετές παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 8 το πρωί του Σαββάτου ως τις 10 το βράδυ η τροχαία διεξήγαγε 1.039 ελέγχους και διαπίστωσε 24 παραβάσεις.

Οι 18 από τις παραβάσεις σχετίζονταν τη μη χρήση μάσκας, ενώ οι υπόλοιπες έξι αφορούσαν σε υπεράριθμους επιβάτες υπεραστιών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) κατά τον έλεγχο στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας.

Αυξάνονται τα δρομολόγια – Ανακαλούνται οι άδειες

Μέτρα για συχνότερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού έλαβε η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, Παρασκευή, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηρίζει «δικαιολογημένα»  τα παράπονα πολιτών για τις εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προσθέτοντας ότι «μας προβληματίζουν όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, ζήτησε από τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων «να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις».

Τα μέτρα σε ΜΜΜ για την αποφυγή του συνωστισμού

Τα μέτρα που ελήφθησαν για αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ είναι τα εξής:

  • Από προχθές (σ.σ. Πέμπτη) το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο (σ.σ. Σάββατο) ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
αστυνομικοί, αστυνομία, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία, λεωφορείο, ΗΣΑΠ, ηλεκτρικός, Μετρό, ΜΜΜ, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK