16:26 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2490)
0 01
Βρείτε μας

Έκκληση των επιστημόνων στους νέους για την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και κοινωνικής απόστασης για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Έκκληση απευθύνουν οι λοιμωξιολόγοι στους νέους για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως τονίζουν, ο κορονοϊός εξακολουθεί και είναι εδώ «αόρατος, ύπουλος» και επικίνδυνος και δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές με τους επιστήμονες να προβληματίζονται από την συμπεριφορά των νέων.

«Σαφώς και η αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 τις τελευταίες ημέρες στα μεγάλα αστικά κέντρα προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα κρούσματα δεν προέρχονται αποκλειστικά από το εξωτερικό, αλλά σημαντικός αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν αναφέρουν επαφή με άλλον ασθενή ή ταξιδιώτη από το εξωτερικό. Αυτό ακριβώς υποδηλώνει την παρουσία του ιού SARS-CoV-2 στον επίνοσο πληθυσμό της χώρας και το δυναμικό εξάπλωσής του τόσο από συμπτωματικούς ασθενείς όσο και από ασυμπτωματικούς φορείς», τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προβληματισμός από τη συμπεριφορά των νέων

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως οφείλεται εν μέρει στους νέους που δεν τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, ειδικά το καλοκαίρι. 

«Η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και κοινωνικής απόστασης από τους νέους είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αυτή η πληθυσμιακή ομάδα είναι συνηθέστερα ασυμπτωματική ή ολιγοσυμπτωματική, ωστόσο οι νέοι είναι ικανοί να μεταδώσουν τον ιό σε επίνοσα άτομα. Βέβαια, οι νέοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η λοίμωξη COVID-19 μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία τους τόσο κατά την οξεία φάση της λοίμωξης όσο και με μακροχρόνιες επιπλοκές. Επιπλέον, μια ήπια λοίμωξη σε ένα νέο άτομο δεν συνεπάγεται εξίσου ήπια λοίμωξη σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, όπου η νόσος COVID-19 μπορεί να αποβεί θανατηφόρος. Επομένως, οι νέοι θα πρέπει να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης στις απαιτήσεις των περιστάσεων» σχολίασε ο κ. Δημόπουλος.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2490)
Tags:
μάσκα, μάσκα προστασίας, νέοι, γιατροί, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK