03:18 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Την περασμένη Πέμπτη είχε βρεθεί θετικός ένας στρατιώτης στο στρατόπεδο στο Στεφανοβίκειο. Μετά τα τεστ που υποβλήθηκε όλο το προσωπικό εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα.

Πέντε κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στο στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Την περασμένη Πέμπτη 20χρονος στρατιώτης με ήπια συμπτώματα υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με το volosday.gr, χθες Σάββατο υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ στρατιώτες και στελέχη της μονάδας, με αποτέλεσμα να βρεθούν θετικοί άλλοι τέσσερις (τρεις κληρωτοί και ένα στέλεχος).

Υπενθυμίζεται ότι κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε κατάστημα «Ίσαλος», το οποίο βρίσκεται στην παραλία του Βόλου.

Τα έκτακτα μέτρα του ΓΕΕΘΑ

Μετά τα έκτακτα μέτρα και την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε αντίστοιχα μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική:

  • Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κ.λπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.
  • Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.
  • Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.
  • Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.
  • Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

Επίσης:

  • Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές.
  • Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών.
  • Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.

Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με παράλληλα ανοιχτά παράθυρα και χρήση μη ιατρικής μάσκας. 

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, Ένοπλες Δυνάμεις, Αεροπορία Στρατού, Ελληνικός Στρατός, Μαγνησία, Βόλος, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK