18:29 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2351)
0 03
Βρείτε μας

Ανησυχία επικρατεί στις υγειονομικές αρχές μετά την χθεσινή ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ η Αστυνομία διενεργεί εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η απόφαση με τους αναλυτικούς κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως αναφέρεται, στην απόφαση περιλαμβάνονται τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Μάλιστα, οι διοικήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά την προσέλευση των καταναλωτών.

Νίκος Χαρδαλιάς
© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos Myrillas

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ

Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown

Ο καθηγητής στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε χτες την σημασία της πιστής, οριζόντιας και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογής των προληπτικών μέτρων για αποφυγή διασποράς της COVID-19, επιμένοντας ιδιαίτερα στην σωστή χρήση της μάσκας.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνούς οργανισμούς για τον κορονοϊό, υπογραμμίζει πως «δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2351)
Tags:
μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά, καταστήματα, γραφείο, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκες, μάσκα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK