17:51 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, ενώ χτες τα πρόστιμα ήταν αρκετά.

Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν μαζικούς ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, Σάββατο 1 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι αρκετές παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 311 περιπτώσεις που δεν τηρήθηκε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

 • 88 στην Αττική,
 • 41 στη Θεσσαλονίκη
 • 27 στην Κρήτη
 • 27 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
 • 21 στη Δυτική Ελλάδα και στα Ιόνια Νησιά

Επίσης:

 • 19 στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία
 • 15 στην Κεντρική Μακεδονία
 • 13 στη Στερεά Ελλάδα
 • οκτώ στο Βόρειο Αιγαίο
 • έξι στην Πελοπόννησο

Τέλος, πέντε παραβάσεις στο Νότιο Αιγαίο και μία στη Δυτική Μακεδονία.

Επίσης, καταγράφηκαν 21 παραβάσεις για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Ενώ και μία παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (500 ευρώ).

Αυξάνονται τα δρομολόγια – Ανακαλούνται οι άδειες

Μέτρα για συχνότερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού έλαβε η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, Παρασκευή, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χαρακτηρίζει «δικαιολογημένα»  τα παράπονα πολιτών για τις εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προσθέτοντας ότι «μας προβληματίζουν όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, ζήτησε από τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων «να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις».

Τα μέτρα σε ΜΜΜ για την αποφυγή του συνωστισμού

Τα μέτρα που ελήφθησαν για αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ είναι τα εξής:

 • Από την Πέμπτη το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
 • Οι φορείς εκτελούν από το Σάββατο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, ΗΣΑΠ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ, λεωφορεία, Μετρό, μαγαζιά, καταστήματα, ΜΜΜ, αστυνομικοί, αστυνομία, έλεγχοι, έλεγχος, πρόστιμα, πρόστιμο, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, αυτοσχέδια μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα προσώπου, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK