10:14 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες, Κυριακή, έγιναν πάνω από 1.000 έλεγχοι και κόπηκαν δεκάδες πρόστιμα.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των Αρχών για την τήρηση των μέτρων, κατά της διασποράς του κορονοϊού, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, χθες, Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.000 έλεγχοι στα ΜΜΜ, με τους αστυνομικούς να κόβουν συνολικά 24 πρόστιμα

Να σημειωθεί πως η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα, ενώ οι ειδικοί καλούν και στην τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, οι οποίες ορίζονται και από ειδικές σημάνσεις.

«Εφόσον είναι απαραίτητο, πρέπει όλοι να προσέχουμε. Ο κόσμος φορά μάσκες και είναι προσεκτικός» σημείωσε επιβάτιδα λεωφορείου που μίλησε σε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού.

Υπενθυμίζεται πως για την αντιμετώπιση του συνωστισμού που είχε παρατηρηθεί με την έναρξη του θερινού ωραρίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε προ ημερών τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα μέτρα 

Από την 1η Αυγούστου τηρείται ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα με στόχο την αύξηση των δρομολογίων στους συρμούς του Μετρό, των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, κατά τις ώρες αιχμής, οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) στα 7 λεπτά. 

Επίσης, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων.

Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ξεκίνησε και η ανάκληση των αδειών του προσωπικού σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ. Όπως έγινε γνωστό, οι άδειες θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πάντως, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
ΗΣΑΠ, Μετρό, τρόλεϊ, λεωφορείο, πρόστιμα, πρόστιμο, αστυνομία, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK