13:09 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, γνωστοποίησε ορισμένες από τις σκέψεις που υπάρχουν στις τάξεις της αστυνομίας σχετικά με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για χρήση drones, ενώ δεν απέκλεισε και την πιθανότητα ελέγχων από μυστικούς αστυνομικούς.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές σκέψεις της αστυνομίας σχετικά με τους αποτελεσματικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Μπαλάσκας επεσήμανε πως έχει πέσει στο τραπέζι η χρήση… drones ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να κάνουν μία εναέρια επιτήρηση. 

Τα  drones ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε κοσμικά νησιά, όπως η Μύκονος, όπου διοργανώνονται πάρτι – ορισμένα εκ των οποίων υπό άκρα μυστικότητα για την αποφυγή προβλημάτων με τις Αρχές.

Ο κ. Μπαλάσκας έφερε ως παράδειγμα μία τέτοια εκδήλωση σε κάποιο οίκημα με σιδερόφραχτες πύλες, όπου δεν μπορεί να μπουν οι ένστολοι. Τότε, ενδέχεται να γίνεται η χρήση των drones για να ελέγχεται η κατάσταση από αέρος.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως πρόκειται απλώς για σκέψεις, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει αν χρειάζεται και κάποια νομοθετική πρωτοβουλία για τη χρήση τέτοιων μέσων. 

«Ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι σε συζητήσεις με το επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης» είπε.

«Για να λυθεί το πρόβλημα, θα χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να μπορέσουμε να συνετίσουμε τους συμπολίτες μας μήπως καταλάβουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνουν και να σταματήσουν ή με το καλό ή με το κακό». 

Μυστικοί αστυνομικοί

Ερωτώμενος σχετικά με το σενάριο για… μυστικούς αστυνομικούς σε πάρτι, ο κ. Μπαλάσκας δεν το απέκλεισε, τονίζοντας πως στόχος της αστυνομίας είναι να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι.

«Οι εντολές είναι να μπορέσουν (σ.σ. οι αστυνομικοί) να αποτρέψουν τη διοργάνωση των event. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι η πρόληψη και μόνο όταν αυτό αποτυγχάνει προβαίνει σε καταστολή».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
ΕΛΑΣ, μέτρα προστασίας, Μέτρα, αστυνομία, drones, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK