12:47 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων σε μπαρ και εστιατόρια μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου, οριζόντιου lockdown.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας σε τοπικό επίπεδο, αλλά και νέων περιοριστικών μέτρων σε μπαρ και εστιατόρια, ωστόσο αποκλείει το σενάριο νέου οριζόντιου lockdown. 

«Τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό lockdown μπορεί να υπάρξει, όχι οριζόντιο. Δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα, έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις» διαβεβαιώνει, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος σε πιθανά νέα μέτρα, σημειώνει:

«Υπάρχει ενδεχόμενου περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα».

Την ίδια επισήμανση έκανε νωρίτερα σήμερα και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

«Η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο» διαβεβαιώνει, κάνοντας λόγο για «μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση». 

Από σήμερα, όπως λέει, ξεκινά «εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθήμενους υπάρχουν κανόνες αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου».

Συνεχίζοντας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποιεί τους καταστηματάρχες πως με την «πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες».

«Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν, γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή». 

Αφού διαβεβαιώνει πως υπάρχει επάρκεια στην αγορά τόσο σε αντισηπτικά όσο και μάσκες τονίζει:

«Στο ξεκίνημα δεν είχαμε ούτε μία μάσκα παραγωγή, σήμερα έχουμε εκατομμύρια μάσκες παραγωγή, τουλάχιστον 40% με 50% παράγονται στην Ελλάδα. Στα αντισηπτικά κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο ekatanalotis.gov.gr μπορείτε να δείτε τιμές μασκών από πολλά σημεία πώλησης».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
lockdown, καραντίνα, εστιατόρια, εστιατόριο, μπαρ, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός, Νίκος Παπαθανάσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK