12:42 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, περιορίζονται οι συναλλαγές δια της φυσικής παρουσίας στα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Περιορίζονται από σήμερα, Τρίτη 4 Αυγούστου, οι συναλλαγές στα ταμεία των τραπεζών με φυσική παρουσία του πελάτη.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, μέσω του συνωστισμού ατόμων στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Έτσι, όπως αναφέρει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, από σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου και μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση, οι πελάτες δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξής τραπεζικές συναλλαγές στα ταμεία των υποκαταστημάτων, δια της φυσικής τους παρουσίας:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα  πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Επιπροσθέτως, οι πελάτες καλούνται να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα υποκαταστήματα των τραπεζών όσο το δυνατό περισσότερο, ενώ αν υφίσταται απαραίτητη ανάγκη προσέλευσης, ο πελάτης θα πρέπει να φορά προστατευτική μάσκα προσώπου και να τηρεί τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφάλειας.

Οι περιορισμοί αυτοί, έρχονται μαζί με άλλους σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και άλλων λειτουργιών σε κρατικούς φορείς αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς τον Ιούλιο παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα να ληφθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπστεί η εξάπλωση του ιού.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, ηλεκτρονικές συναλλαγές, συναλλαγές, ελληνικές τράπεζες, τράπεζες, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK