19:01 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Τους λόγους πίσω από την απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους ανοιχτούς χώρους των πλοίων εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός σημείωσε πως έχει παρατηρηθεί οι επιβάτες των πλοίων να συνωστίζονται στα καταστρώματα των πλοίων και το εσωτερικό να μένει σχεδόν άδειο. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που διοργανώνονται πάρτι στα καταστρώματα. 

Ως εκ τούτο, κρίθηκε απαραίτητο με μέτρο. Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης επανέλαβε τη σημασία της «ατομικής ευθύνης» αλλά και της τήρησης των περιοριστικών μέτρων.

Απαντώντας σχετικά με την αύξηση της πληρότητας στα πλοία και στην κριτική που έχει διατυπωθεί επ΄ αυτού, δήλωσε πως η όποια απόφαση του υπουργείου του βασίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και στις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Να υπενθυμιστεί πως σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, αυξάνεται η πληρότητα στα πλοία ακτοπλοΐας, από 60 στο 80% για σκάφη χωρίς καμπίνες και από 65 στο 85% για πλοία με καμπίνες.

Σχετικά με τον μίνι-ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που θα ανακοινωθεί στις 12:00 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για «διορθωτικές κινήσεις».

«Είναι αποκλειστική ευθύνη και προνόμιο του πρωθυπουργού».

 

 

Tags:
ανασχηματισμός, υπουργείο Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μάσκα προστασίας, μάσκα, πλοία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK