12:32 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Για την πιθανότητα επαναφοράς των sms για την κυκλοφορία των πολιτών μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms προκειμένου να κυκλοφορούν οι πολίτες, έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Υπάρχουν πολλά εργαλεία και τα εξετάζουμε βήμα - βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς τους. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε στο R1 την μετάδοση του ιού δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για γενικό lockdown» τόνισε.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και νέα μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε συγκεκριμένα :

  • Απαγόρευση διεύλευσης από αύριο το πρωί στις 7 από την Κακαβιά από 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά, μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων εγκαθίσταται από τη Δευτέρα.
  • Από 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε επταήμερη κατ' οίκον απομόνωσης.
  • Έως 31 Αυγούστου παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε εκδηλώσεις. Αφορά τον χώρο τέλεσης μυστηρίου και της δεξίωσης.
  • Εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων. Στους ελέγχους εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης σε τοπικό επίπεδο.
  • Μάσκα σε χώρους γραφείων όταν υπάρχει επαφή με το κοινό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η κύρια πηγή ανησυχίας για μεγαλύτερη σδιασπορά είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου καθώς και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε διασκέδαση και σε ΜΜΜ, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς αλλά όχι σε τιμωρητική διάθεση. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, Ελλάδα, πανδημία, κορονοϊός, SMS, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK