21:44 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αλληλεγγύη της χώρας μας στους πολίτες του Λιβάνου, μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Τη βαθιά οδύνη της Ελλάδας για τις εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού και την αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Διαμήνυσε δε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.   

Επιπλέον, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, είχε πριν από λίγο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε στον Χασάν Ντιάμπ την αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ετοιμότητά της να συνδράμει τις Αρχές του Λιβάνου.   

Από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Διαβεβαιώνουν ακόμα ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία του.    

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις πηγές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.   

Το υπουργείο Εξωτερικών με μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, τονίζει πως μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Tags:
Υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, Λίβανος, Βηρυτός, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK