16:50 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσουν τα σχολικά κουδούνια για το νέο σχολικό έτος, εκτός απροόπτου, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου το νέο σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έρχεται νωρίτερα από τη συνηθισμένη ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, η οποία είθισται να έρχεται από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και μετά.

Ωστόσο, το υπουργείο κατέληξε σε αυτή την απόφαση, με το σκεπτικό πως οι παραπάνω ημέρες, θα δώσουν την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να καλύψουν τυχόν κενά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ««Έχουμε ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, είμαστε σε συνεχή επαφή με την Επιτροπή των ειδικών... τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και σε πλήρη σύνθεση με τους μαθητές να επιστρέφουν κανονικά σε αυτά, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

«Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορονοϊού».
Tags:
δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, σχολείο, μαθητές, σχολεία, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK