16:24 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Το υπουργείο Παιδείας και επιτροπή λοιμωξιολόγων εξετάζουν δύο επικρατέστερα σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά.

Με το υπουργείο Παιδείας να έχει ανακοινώσει πως το νέο σχολικό έτος 2020-2021 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους ειδικούς σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ώστε να δοθούν λύσεις στα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Σε αυτό το πλαίσιο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει κάνει γνωστό πως εξετάζονται διάφορα σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων, με δύο να είναι τα επικρατέστερα.

Τα δύο αυτά σενάρια προβλέπουν:

  • Καθημερινή λειτουργία των σχολείων μ’ όλα τα παιδιά, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, στα οποία ενδεχομένως συμπεριλαμβάνεται και η χρήση μάσκας, όπως έχουν προτείνει λοιμωξιολόγοι.
  • Εκ περιτροπής διδασκαλία με το 50% των μαθητών στις τάξεις, όπως ακριβώς είχε εφαρμοστεί και τον τελευταίο μήνα λειτουργίας των σχολείων (σ.σ. Ιούνιος) τη σεζόν 2019-2020.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο είναι έτοιμο και για τα δύο σενάρια, προσθέτοντας πως, είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλάζουν συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, στα τέλη Αυγούστου.

Επίσης, σημαντικό ρόλο θα παίξει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, καθώς και ο ρυθμός επέκτασης του κορονοϊού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Καθηγήτρια επιδημιολογίας: Καλύτερα να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Την ανησυχία της για τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζουν τα κρούσματα κατά τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Οι συγκεκριμένες ανησυχίες, έκαναν την κυρία Λινού να εκφράσει την άποψη πως σύμφωνα με την ίδια, ίσως θα είναι καλύτερα να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο αν συνεχιστεί η ροή κρουσμάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια «αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα τάμπλετ και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου, να έχουν όλοι διαδίκτυο, αν είναι δυνατόν δωρεάν».

Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας στις αίθουσες διδασκαλίας, μεταξύ των οποίων υπάρχει η πρόταση για χρήση από τους μαθητές μασκών προστασίας προσώπου, δήλωσε «μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο, αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, Νίκη Κεραμέως, Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές, μάσκα προστασίας, μάσκα προσώπου, μάσκα, μέτρα προστασίας, σχολείο, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK