13:19 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εκθείασε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Νότιας Κορέας η οποία πρόκειται για μία χώρα που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα με επιτυχία την πανδημία του κορονοϊού, ενώ αναρωτιέται αν η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Νότιας Κορέας και στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από αυτή τη χώρα αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, ενώ αναρωτιέται αν η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

«Δεν θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε την πολιτική της Νότιας Κορέας που δεν εφάρμοσε lockdown αλλά εφάρμοσε πολλά άλλα δραστικά μέτρα όπως το κλείσιμο των σχολείων και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων;» αναρωτιέται ο καθηγητής συγκρίνοντας τις δύο χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος αναφέρεται στην έγκαιρη αντίδραση των αρχών της χώρας μπροστά στο ξέσπασμα του κορονοϊού. Όπως αναφέρει τα εκατοντάδες χιλιάδες τεστ καθώς και το προηγμένο σύστημα δημόσιας υγείας εμπόδισαν μια γενικευμένη καραντίνα όπως στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Από την αρχή της πανδημίας είχαν αρχίσει να κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες τεστ για την διαπίστωση και την απομόνωση ασυμπτωματικών ασθενών... Το σύστημα δημόσια υγείας και προληπτικής ιατρικής είναι εξαιρετικά αναπτυγμένο σε όλη τη χώρα» τονίζει ο καθηγητής.

Καταληκτικά απαντάει στο αρχικό ερώτημα που έθεσε για το αν τελικά θα μπορούσαμε τελικά να αντιγράψουμε την πολιτική της Νότιας Κορέας στην διαχείριση της πανδημίας.

«Θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε την πολιτική της Κορέας; Ναι αν ήμασταν τεχνολογικά αναπτυγμένοι και όχι απολύτως εξαρτώμενοι από άλλες χώρες. Αν είχαμε ένα καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας και περίθαλψης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος.

Δείτε εδώ το σύνολο της ανάρτησης:

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
πανδημία, COVID-19, Νότια Κορέα, κρούσματα, Ηλίας Μόσιαλος, Ελλάδα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK