19:31 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια στην Βηρυτό με μία ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ που αποτελείται από 12 άτομα, έναν διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα καθώς και ειδικό εξοπλισμό.

Η χώρας μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αποστολή βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της φονικής έκρηξης που συγκλόνισε τη Βηρυτό, χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, μεταβαίνει σήμερα στον Λίβανο ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ με έδρα την Ελευσίνα. 

Η ομάδα αποτελείται από 12 άτομα, έναν διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα καθώς και ειδικό εξοπλισμό. Η μεταφορά θα γίνει με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας, C-130.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, επισκέφθηκε τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συνομίλησε μαζί τους πριν την αναχώρησή τους για τη Βηρυτό και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου, όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. 

Tags:
Βυρητός, Λίβανος, διασώστες, ΕΜΑΚ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK