16:41 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ανακοίνωση με την οποία απαντά στα ερωτήματα του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου σχετικά με τη συντήρηση των βασιλικών οχημάτων στο Τατόι.

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού με την οποία απαντά στα ερωτήματα του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου σχετικά με τη συντήρηση των βασιλικών οχημάτων στο Τατόι. 

«Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, σε Δελτίο Tύπου, έθεσε μερικά ερωτήματα. Σε αυτά δίνεται η δέουσα απάντηση ώστε να μην υπάρξουν κενά και ασάφειες» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Συντήρησης του υπουργείου Πολιτισμού απάντησε λεπτομερώς σε όλες της ερωτήσεις του συλλόγου για μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν: τα προσόντα των εμπλεκομένων στις μελέτες συντήρησης, τον λόγο που το υπουργείο Πολιτισμού δεν δέχθηκε την προσφορά του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου να είναι μέλος της επιτροπής συντήρησης των αυτοκινήτων, το συνολικό κόστος των εργασιών καθώς και ποια θα είναι η μοίρα των άλλων οχημάτων που δεν έχουν ενταχθεί στις εργασίες συντήρησης.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τα υπόλοιπα οχήματα το υπουργείο απαντά:

«Τα άλλα αυτοκίνητα, τα οποία δεν είναι κηρυγμένα μνημεία, αποτελούν οχήματα συνοδείας και δεν συνδέονται με ιστορικά πρόσωπα ή γεγονότα της χώρας».

Τέλος, οι άμεσες επεμβάσεις και η μεταφορά των οχημάτων αποτελούν μονάχα την πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης των οχημάτων.

«Προβλέπονται ακόμα δύο φάσεις, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και την κατάσταση διατήρησής του... Η Υπηρεσία μας θα προχωρήσει στις επόμενες φάσεις με σταθερά βήματα και θα αναζητήσει τις δέουσες συνεργασίες, όπου και όταν κρίνεται απαραίτητο» τονίζει το υπουργείο. 
Tags:
οχήματα, αυτοκίνητα, συντήρηση, Τατόι, Υπουργείο Πολιτισμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK