17:37 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την πληροφορία ότι η σύζυγος ενός Έλληνα πολίτη είναι νεκρή μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό επιβεβαίωσε η κρατική τηλεόραση.

Η σύζυγος ενός Έλληνα πολίτη είναι ανάμεσα στους νεκρούς της έκρηξης στη Βηρυτό το απόγευμα της Τρίτης.

Την παραπάνω πληροφορία επιβεβαίωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Ουαλίντ.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως ακόμη τέσσερα μέλη της ελληνικής κοινότητας είναι τραυματίες, οι δύο πιο σοβαρά.

Να σημειωθεί πως το ελληνικό ΥΠΕΞ είναι σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Βηρυτού για ταυτοποίηση θυμάτων που είναι Έλληνες πολίτες ή έχουν ελληνική υπηκοότητα.  

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε επίσης επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας για την τραγωδία αλλά και την ετοιμότητα της χώρας μας να συνδράμει με αποστολή περαιτέρω βοήθειας.

Η ελληνική βοήθεια στο Λίβανο περιλαμβάνει την αποστολή κλιμακίου της ΕΜΑΚ ενώ τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου, για την παροχή αρωγής σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν τυχόν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, παρέχοντας στοιχεία επικοινωνίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λίβανο.

Να σημειωθεί πως το κτήριο της ελληνικής πρεσβείας έχει υποστεί μικρές ζημιές αλλά το προσωπικό είναι ασφαλές και καλά στην υγεία του.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr

Ο Λίβανος έχει βυθιστεί στο πένθος, ενώ σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων κάτω από τα συντρίμμια που άφησε πίσω η τεράστια έκρηξη την οποία ο κυβερνήτης της Βηρυτού παρομοίασε με τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Συνολικά ανατινάχτηκαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου με επίκεντρο το λιμάνι της πόλης. 

Τα ακριβή αίτια των εκρήξεων δεν έχουν πλήρως αποσαφηνιστεί.

 

Tags:
Έλληνας, Έλληνες, τραυματίες, νεκρή, Βηρυτός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK