15:40 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 03
Βρείτε μας

Εκτός από τα κρούσματα κορονοϊού σε πολίτες ανησυχία φέρνει ο εντοπισμός κρουσμάτων σε μέλη προσωπικού νοσοκομείων σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Με τη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού να συνεχίζεται με όλα τα μέσα και με τους αρμόδιους να επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν όρια εφησυχασμού, η απαρέγκλιτη τήρηση των οδηγιών είναι επιβεβλημένη από όλους μας και με «εθνικό εμβόλιο το φιλότιμο» όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ίσως να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση που έχει αρχίσει να επιδεινώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Τα νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίωσε την Τετάρτη, 5 Αυγούστου 124 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 24 ήταν εισαγόμενα, ενώ από 22 κρούσματα καταγράφηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε πάνω από 20 υπολογίστηκαν τα κρούσματα που προκλήθηκαν από τους γάμους στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτό που φέρνει ανησυχία είναι η δημιουργία νέων εστιών μόλυνσης, ενώ αυτό που εντείνει την ανησυχία είναι το γεγονός πως ανάμεσα στα τελευταία κρούσματα, περιλαμβάνονται επαγγελαματίες του κλάδου υγείας, που εργάζονται σε νοσοκομεία.

Οι νέες εστίες μόλυνσης

Από την αρχή της εβδομάδας οι ειδικοί εξέφρασαν ανησυχίες για νέες εστίες μόλυνσης, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν αρκετά μεγάλο πρόβλημα αν δεν τηρηθούν υπό έλεγχο, αφού η διασπορά του ιού μπορεί να ξεφύγει από τις συγκεκριμένες περιοχές ή να προκληθούν νέες εστίες σε περιοχές όπου δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί.

Εξετάσεις και έλεγχοι για τήρηση των κανονισμών στην Καβάλα

Η Καβάλα, εθεωρείτο μία από τις νέες εστίες μόλυνσης στη χώρα στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με περιστατικά που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο κρέατος.

Έτσι, από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ ακυρώθηκαν εκδηλώσεις και υποβλήθηκαν σε τεστ τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματαπραγματοποιούνταν έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων.

Τα νέα περιστατικά σε υγειονομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς ωστόσο, είναι τα κρούσματα που αφορούν σε προσωπικό νοσοκομείων και συγκεκριμένα στον εντοπισμό κρουσμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς» και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το Γενικό και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός πως τα στοιχεία κάνουν λόγο για δέκα κρούσματα, με τα τέσσερα να αφορούν επαγγελματίες στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και τα έξι να αφορούν γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι και έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική.

Για την αποφυγή της διασποράς του ιού στις χειρουργικές κλινικές, έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων, καθώς και έλεγχος του προσωπικού.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της εξέφρασε από την πλευρά της τις δικές της ανησυχίες και τους φόβους που προκλήθηκαν από τον εντοπισμό των νέων ενδοσοκομειακών εστιών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, υπάρχουν τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας την τελευταία εβδομάδα που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όσο για την χρονική περίοδο από την αρχή της πανδημίας, η Ομοσπονδία αναφέρει πως από τον περασμένο Μάρτιο έχουν νοσήσει μέχρι σήμερα 413 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
μέτρα προστασίας, ΠΟΕΔΗΝ, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, Λάρισα, Θεσσαλία, Αλεξανδρούπολη, γάμος, νοσηλευτές, γιατροί, νοσοκομείο, νοσοκομεία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK