22:03 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τις τοπικές συρροές κρουσμάτων κορονοϊού, προειδοποιώντας πως μπορούν να οδηγήσουν σε «ανεξέλεγκτη διασπορά στην Ελλάδα και το δεύτερο κύμα».

Προβληματισμό σχετικά με τις «τοπικές συρροές» κρουσμάτων κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τοπικές συρροές, που δημιουργούν σύνολα κρουσμάτων, τα οποία μπορούν να επεκταθούν και να έχουμε ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα και το δεύτερο κύμα». 

Αυτό εξήγησε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το 15Αύγουστο και να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις.

«Ο ιός ήρθε για να μείνει», διαμήνυσε και αναφέρθηκε στην σημασία της χρήσης μάσκας προστασίας.

Χαρακτήρισε τη μάσκα «απαραίτητο εργαλείο» και ζήτησε να γίνεται χρήση της ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Ερωτώμενος για τις ασπίδες, είπε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθώς δεν προστατεύουν.

Εν συνεχεία και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων δήλωσε προς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θέμα που θα οδηγούσε στην απόφαση να μην ανοίξουν.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK