15:38 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Στα αποτελέσματα νέας έρευνας σχετικά με τη σημασία της χρήσης μάσκας αναφέρθηκε η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία τόνισε πως «σήμερα φτάσαμε να λέμε ότι αν όντως ο κόσμος μπορούσε να φορεί συνεχώς μάσκα θα εξαφανιζόταν το πανδημικό κύμα».

Στα αποτελέσματα μίας σημαντικής έρευνας σχετικά με τη σημασία της χρήσης μάσκας, αναφέρθηκε η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Ελένη Γιαμαρέλλου

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κ. Γιαμαρέλλου γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, που έδειξε πως σε περίπτωση που κάποιος, ο οποίος φορά μάσκα, μολυνθεί από τον κορονοϊό, τότε θα νοσήσει πολύ ελαφριά ή μπορεί να είναι και ασυμπτωματικός.

«Σήμερα φτάσαμε να λέμε ότι αν όντως ο κόσμος μπορούσε να φοραεί συνεχώς μάσκα θα εξαφανιζόταν το πανδημικό κύμα... Το ανακοίνωσε ο διευθυντής του Κέντρου Νοσημάτων στην Άτλαντα στα μέσα Ιουλίου», εξήγησε η καθηγήτρια.

«Θα φοράμε όλοι μάσκα, θα το πάρουμε απόφαση, είναι μέτρο που προφυλάσσει εμάς και τους άλλους», επεσήμανε, και προσέθεσε: «Θα φοράμε όλοι μάσκα, θα το πάρουμε απόφαση, είναι μέτρο που προφυλάσσει εμάς και τους άλλους». 

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης και των άλλων μέτρων προστασίας, όπως το πλύσιμο των χεριών και η διατήρηση της αναγκαίας απόστασης.

«Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό ανά μια ώρα, μισή ώρα, και να κρατάμε αποστάσεις, αποστάσεις και σε εξωτερικούς χώρους».

Σχετικά με τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίες αποτελούν «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση, σημείωσε πως ενδέχεται να ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. Συμπλήρωσε πως μπορεί να γίνουν, αλλά με λίγο κόσμο και τήρηση αποστάσεων.

«Είμαι αισιόδοξη να πιστεύω ότι μπορεί να μην έχουμε έρθει στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού, αλλά βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, και αν δεν προσέξουμε μπορεί να φτάσουμε στο δεύτερο κύμα. Η ανησυχία είναι ότι πολλά κρούσματα είναι διάσπαρτα και ‘’ορφανά’’, δηλαδή είναι πολύ δύσκολο να ιχνηλατηθούν», κατέληξε.  
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Δεκαπενταύγουστος, κρούσματα, έρευνα, Ελένη Γιαμαρέλλου, μέτρα προστασίας, μάσκα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK