07:53 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Κρίσιμες θεωρούνται, για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, οι επόμενες 10 με 15 ημέρες, ενώ τα περιοριστικά μέτρα θα καθοριστούν από την επιδημιολογική εικόνα.

Στο τραπέζι βρίσκεται και ο περιορισμός στις μετακινήσεις, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, Θεοκλής Ζαούτης, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιου lockdown

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμα και περιορισμός στις μετακινήσεις. Τα περιοριστικά μέτρα θα καθορίσει η επιδημιολογική εικόνα. Το οριζόντιο lockdown δεν είναι στο τραπέζι, δεν το αντέχουμε» διευκρίνισε. 

Σχετικά με τη συνεχή τριψήφια αύξηση των κρουσμάτων, εκτίμησε ότι αυτά θα αυξηθούν κι άλλο και πρόσθεσε ότι:

«Δεν ξέρω αν έχει ξεφύγει η επιδημία όμως. Η πορεία θα κριθεί στις επόμενες 10 με 15 μέρες  από τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα».

Προειδοποίησε ότι υπάρχουν παρά πολλοί ασυμπτωματικοί και προσυμπτωματικοί, και δεν είναι όλη η εικόνα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού, όπως το πρόσφατο στη Χαλκιδική, τόνισε ότι ευθύνη έχουν όλοι οι πολίτες, ίσως η μεγαλύτερη είναι στους πολίτες για να ελεγχθεί η αύξηση των κρουσμάτων.

«Δεν ξέρουμε αν και πότε θα έρθει το αποτελεσματικό εμβόλιο, γι’ αυτό θα πρέπει εμείς να χειριστούμε την επιδημία» επισήμανε.

Για τον δείκτη μεταδοτικότητας ξεκαθάρισε ότι είναι πάνω από το 1. 

«Δεν τηρούμε τα μέτρα. Αν θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν κοινωνία, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα». 

Αναφορικά με το σύστημα υγείας και τις μάσκες τόνισε:

«Yπάρχει θωράκιση του ΕΣΥ, αλλά βλέπεις και μεγαλύτερα συστήματα υγείας που κατέρρευσαν όταν τα κρούσματα ξεπέρασαν κάποιο όριο» ξεκαθάρισε. «Oι ασπίδες προσώπου δεν είναι αρκετές. Μόνο συμπληρωματικά με τη μάσκα η ασπίδα προσώπου» δήλωσε ο καθηγητής. 
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
lockdown, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, υφασμάτινη μάσκα, χειρουργική μάσκα, κοινωνικός περιορισμός, περιορισμός στο σπίτι, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK