22:33 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και επέμεινε στη συμπεριφορά των νέων.

Το κλείσιμο των μπαρ ίσως βοηθήσει τους νέους να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται με τον κορονοϊό, εκτίμησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

«Έχουμε δύο Ελλάδες: την Ελλάδα των ηλικιωμένων που έχουν καταλάβει, φοβούνται και πειθαρχούν, και την Ελλάδα της νεολαίας που... δεν έχει πάρει χαμπάρι» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Επισήμανε τις μακροχρόνιες βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν τηρηθούν τα νέα μέτρα μπορεί να μείνει υπό έλεγχο η κατάσταση. 

«Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και εύκολα μπορεί ξαφνικά η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη» σημείωσε.

Όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι για να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητα των μέτρων και να μη χρειαστεί να πάμε σε γενικό lockdown.

«Κλείνουμε τα μπαρ για να μη γίνει γενικό lockdown. Αν αυτό το μέτρο αποδειχθεί επιτυχημένο, δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα» είπε.

Αναφορικά με το εμβόλιο, σημείωσε ότι υπάρχει ένας αγώνας δρόμου, ενώ ερωτηθείς πότε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, εκτίμησε «από το 2021 και βλέπουμε».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, lockdown, ωράριο, κατάστημα εστίασης, εστίαση, μπαρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK