14:46 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

«Πήραμε και νέα μέτρα για να ανακόψουμε την αυξητική τάση του κορονοϊού» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Για την κατάσταση με την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού ενημερώνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 9η Αυγούστου είχαμε 2.162.251 εισερχομένων ατόμων και για την ίδια περίοδο 266.116 τεστ κορονοϊού ανά πύλη εισόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από 1 Ιουλίου μέχρι και 9 Αυγούστου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 508 εκ των οποίων 164 είναι ενεργά, 243 επέστρεψαν στη χώρα προσέλευσης και 101 μη ενεργά που παραμένουν στην Ελλάδα.

Εκατόν είκοσι τέσσερα είναι στην Αττική, τα 140 είναι στην Κεντρική Μακεδονία, 51 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 στη Θεσσαλία, 10 στην Ήπειρο, 52 στα νησιά του Ιονίου, 42 στην Κρήτη, 41 στο Νότιο Αιγαίο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, εννέα στην Πελοπόννησο, ένα στη Δυτική Μακεδονία, τρία στο Βόρειο Αιγαίο και πέντε στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως επισήμανε, από τα ενεργά κρούσματα «62 έχουμε στην Αττική, 20 στην Κεντρική Μακεδονία, 23 στην Κρήτη και 25 στο Νότιο Αιγαίο».

Επίσης, από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Αυγούστου έχουν καταγραφεί 5.623 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.424 είναι ενεργά και 212 είναι οι νεκροί από τον κορονοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας, για να μην έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

Πρόστιμο 10.000 ευρώ

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τα καταστήματα που δεν θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, στις περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και θα υπάρχει αναστολή λειτουργίας για 20 μέρες εφόσον υπάρξει και δεύτερη παράβαση. 

Επίσης, είπε ότι η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη για τις θρησκευτικές λειτουργίες, επισημαίνοντας πως δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πομπή.

«Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με την Εκκλησία είναι εξαιρετική, αντιμετωπίζει το θέμα με εξαιρετική σοβαρότητα, η εικόνα που έχουμε είναι ότι σε όλες τις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα» σημείωσε και υπογράμμισε πως «ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του στις λιτανείες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19.

  • Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία του, η οποία, όμως, θα γίνει σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτεμβρίου.
  • Από τις 17/08, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.
  • Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Από τις 16/08 μπαίνει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
  • Ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των δημόσιων εκδηλώσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Συμπεριλαμβάνονται συναυλίες και παραστάσεις.
  • Από τις 11 μέχρι τις 23/08 ορίστηκε απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 μέχρι τις 07:00 στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
ΕΟΔΥ, κρούσματα, κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK