17:53 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Βέβαιη πως διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εμφανίστηκε, την Τετάρτη (12/08), η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, και πρότεινε την υποχρεωτική γενικευμένη χρήση της μάσκας.

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, δήλωσε πως «είμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού» και επανέλαβε πως η χρήση της μάσκας θα πρέπει να γενικευτεί παντού. 

Ειδικότερα, η Λινού ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA που μεταδόθηκε την Τετάρτη (12/08):

«Θα έπρεπε να έχουμε υποχρεωτική γενικευμένη χρήση της μάσκας παντού, από την ώρα που βγαίνεις από το σπίτι σου, να είσαι υποχρεωμένος να φοράς τη μάσκα σου. Αυτό θα βοηθούσε πάρα πολύ».

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ήδη αρκετούς διασωληνωμένους και αυτοί θα αυξηθούν, γιατί από τα κρούσματα, κάποιοι θα καταλήξουν στην Εντατική. Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και, μεταξύ τους, κάποια θα είναι σοβαρά, ένα λογικό ποσοστό της τάξης του 5%-10%, και πλέον θα χάσουμε πλήρως τον έλεγχο».

Έπειτα, η Λινού εκτίμησε πως η τιμή του R0 ίσως και να πλησιάζει το 2, αλλά διευκρίνισε πως δεν έχει δεδομένα για να κάνει τον ακριβή υπολογισμό.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, επισήμανε πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων έχει πέσει στα 36 έτη, κάτι που σημαίνει ότι οι μισοί είναι νεότεροι από αυτήν την ηλικία.

Τέλος, η ίδια σημείωσε:

«Δεν φταίνε οι νέοι, το πρόβλημα είναι ότι η επικοινωνία δεν είναι επαρκής και ίσως και τα μέτρα δεν είναι επαρκή».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Αθηνά Λινού, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK