13:07 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό με απόφαση του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια. Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και τι καλούνται να κάνουν οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, με απόφαση του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) καλούνται να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. 

Ειδικότερα αναφέρει:

- «Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ Παπανικολάου), αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως "Νοσοκομεία-COVID".

 - Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

- Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων). Εάν το νοσοκομείο δεν έχει τη δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο-COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού».

Η εγκύκλιος τονίζει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών είτε πρόκειται για επιβεβαιωμένα είτε για ύποπτα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, νοσοκομείο, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK