12:11 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Τα συνεχόμενα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων κορονοϊού έχουν προκαλέσει συναγερμό τόσο σε ειδικούς επιστήμονες επί του θέματος όσο και στην κυβέρνηση.

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, κ. Νικόλαος Σύψας, τόνισε, μιλώντας στο MEGA ότι ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων συνεπάγεται αρνητικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την εμφανή διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα καθώς και σε κλειστές δομές.

«Όλα αυτά συνιστούν ένα πολύ δύσκολο κοκτέιλ, το οποίο γίνεται ακόμη δυσκολότερο, γιατί η επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κατάσταση θα κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανόντων επιστρέψει στα επίπεδα που είχαμε στην γενική καραντίνα.

Ωστόσο, είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικευμένου lockdown, σημειώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. 

«Ένα γενικό lockdown θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Θα το αποφύγουμε πάση θυσία. Θα πάρουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πριν φτάσουμε εκεί πέρα».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, όπως αναφέρει, την αποφυγή μιας ενδεχόμενης αυστηροποίησης των μέτρων στις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ήδη βρίσκονται στο τραπέζι νέα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση.

Καταληκτικά, ο κ. Σύψας μίλησε για το ενδεχόμενο της επαναφοράς του SMS για τις μετακινήσεις:

«Eνδεχομένως θα γίνει όταν θα έχουμε μεγάλη έξαρση της επιδημίας και θα γίνει τοπικά».

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK