15:12 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Απρόσεκτους χαρακτηρίζει τους Έλληνες στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς , Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στο Sputnik τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα και κυρίως να απαγορευθούν οι συναθροίσεις.

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί τη λήψη νέων πιο αυστηρών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, ειδικά μετά τις εικόνες συναθροίσεων σε πλατείες και παραλίες μετά τα μεσάνυχτα που κλείνουν εστιατόρια και μπαρ.

Μιλώντας στο Sputnik, η κα Παγώνη τόνισε ότι τα υπάρχοντα μέτρα δεν αποδίδουν γιατί «δεν προσέχουμε και δεν τηρούμε τα μέτρα» και ότι «αναγκαστικά θα χρειαστούμε μεγαλύτερα μέτρα, πιο αποτελεσματικά».

«Πρέπει να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα, γιατί, όπως βλέπετε, δεν προσέχουμε και δεν τηρούμε τα μέτρα. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν τα τηρούμε, αναγκαστικά θα χρειαστούμε μεγαλύτερα μέτρα, πιο αποτελεσματικά για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα περισσότερα κρούσματα και τις διασωληνώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι «δεν έχουμε μπει στο δεύτερο κύμα» της πανδημίας «είμαστε όμως πολύ κοντά και είμαστε πολύ κοντά να χάσουμε το παιχνίδι το οποίο μέχρι τώρα είχαμε κερδίσει. Είναι κρίμα».

Η κα Παγώνη ανέφερε ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει περαιτέρω η κατάσταση και «από τον τριψήφιο αριθμό να πάμε στον τετραψήφιο (σ.σ. αριθμό κρουσμάτων)» προσθέτοντας ότι θα πρέπει όλοι να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα. «Δεν είναι πια τόσο δύσκολο να τηρούμε τις αποστάσεις και να βάζουμε μάσκα» επισήμανε.

Σε ερώτηση εάν η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού ή στην απροσεξία των Ελλήνων, η κα Παγώνη σημείωσε ότι οι Έλληνες «είμαστε απρόσεκτοι, γιατί βάζουμε πάνω από την υγεία τη διασκέδαση και τις διακοπές».

«Είμαστε τελείως απρόσεκτοι»

«Εμείς είμαστε τελείως απρόσεκτοι. Μας αρέσουν οι διακοπές και δεν θέλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα γιατί θέλουμε να διασκεδάσουμε. Αυτό είναι το συμπέρασμα που έχει βγει αυτές τις ημέρες. Επομένως, πρέπει, επειδή τα μέτρα δεν τηρούνται, να παρθούν περισσότερα μέτρα, πιο αυστηρά, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τους θανάτους, τις διασωληνώσεις και τα περισσότερα κρούσματα τα οποία θα νοσηλευτούν στα νοσοκομεία» είπε.

Ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα δημόσια νοσοκομεία «αντέχουν», ωστόσο εάν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις, δεν θα αντέξουν.

«Μέχρι στιγμής αντέχουμε (σ.σ. τα νοσοκομεία), έχουμε και την εμπειρία των προηγούμενων μηνών. Ζητήσαμε και ενίσχυση μόνιμου προσωπικού και αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ, αλλά αν έρθουν το ένα κρούσμα μετά το άλλο και οι διασωληνώσεις η μία μετά την άλλη, ποιο σύστημα θα αντέξει; Κανένα σύστημα και σε καμιά χώρα» υπογράμμισε.

Τέλος, η κα Παγώνη θεωρεί ότι πρέπει τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά. 

«Πιο αυστηρά μέτρα θα θεωρούσα ότι πρέπει να απαγορευτούν οι συναθροίσεις μετά που κλείνουν τα εστιατόρια στις παραλίες και στις πλατείες και στα σοκάκια. Κλείσανε οι μαγαζάτορες στις 12 τα μεσάνυχτα και αυτοί μετά φεύγουν και πάνε στις παραλίες και στα σοκάκια και είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Και για να σταματήσει, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, γιατί δεν σταματάει αλλιώς απ' ό,τι είδαμε. Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πάλι χθες είδαμε φωτογραφίες ο ένας πάνω στον άλλο μετά που κλείνουν εστιατόρια και μπαρ. Δεν πρέπει να υπάρχουν συναθροίσεις και όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο, φοράμε μάσκα όπου υπάρχει πολυκοσμία και συναθροίσεις. Μάσκα και στον εξωτερικό χώρο. Στον εσωτερικό χώρο δεν το συζητάω» κατέληξε.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
μέτρα προστασίας, Πειραιάς, Αθήνα, νοσοκομεία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK