08:05 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Τα μεσάνυχτα θα κλείνουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης σε πολλά νησιά της χώρας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νϊκος Χαρδαλιάς.

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού, η οποία τις τελευτίες ημέρες φαίνεται πως έχει αρχίσει να αυξάνεται, με διάφορες εστίες μόλυνσης, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως τα μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, γεγονός που ενδεχομένως να αποτελέσει και μεγάλο πλήγμα για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Τα νησιά όπου θα ισχύσει το μέτρο

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κύριος Χαρδαλιάς, έχουν ισχύ μέχρι τις 24 Αυγούστου, ενώ η απαγόρευση της λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, περιλαμβάνει την Περιφέρεια Αττικής μαζί με όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Εκτός από αυτά τα νησιά ωστόσο, το μέτρο θα ισχύσει και σε νησιά που δέχονται την πλειοψηφία των ξέων ταξιδιωτών.

Τα νησιά αυτά είναι η Πάρος, η Αντίπαρος, η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος και η Κρήτη.

Ειδικά για την Πάρο και την Αντίπαρο, από σήμερα, Σάββατο 15 Αυγούστου έως τις 24 Αυγούστου, απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση, κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, ενώ στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, όπου θα επιτρέπονται έως 6 άτομα.

Η κατάσταση στον Πόρο

Για τον Πόρο, όπου είχε διαπιστωθεί επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση, τα επιπρόσθετα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 24 Αυγούστου, αν και τα καταστήματα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα, αντί για τις 23:00 το βράδυ που ίσχυε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα για τον Πόρο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως «οι πρώτες ενδείξεις ναι μεν δείχνουν μικρή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στον Πόρο, επειδή όμως χρειάζονται 2 εβδομάδες για να για να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, για αυτό και αποφασίστηκε η παράτασή τους».
Tags:
COVID-19, Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Μύκονος, Ρόδος, Κως, Κρήτη, Σαντορίνη, Αντίπαρος, Πάρος, Αντικύθηρα, Κύθηρα, Αργοσαρωνικός, κρούσματα, Νίκος Χαρδαλιάς, μπαρ, μέτρα προστασίας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK