13:21 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Νέα, αυστηρά μέτρα, τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο, στην Πάρο και την Αντίπαρο με φόντο το αυξημένο ιικό φορτίο στα δύο αυτά νησιά. Η μάσκα θα αποτελέσει απαραίτητο «αξεσουάρ» σε όλους τους χώρους.

Ειδική δέσμη μέτρων για την Πάρο και την Αντίπαρο αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με φόντο το αυξημένο ιικό φορτίο στα δύο αυτά νησιά. 

Οι ειδικοί ανησυχούν για τα σταθερά αυξημένα επίπεδα στα οποία κινούνται τα κρούσματα κορονοϊού και κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όσον αφορά στην Πάρο και την Αντίπαρο, από σήμερα 15 Αυγούστου έως τις 24 Αυγούστου προβλέπονται τα εξής μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Οι περιορισμοί που ισχύουν στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το απόγευμα της Παρασκευής όσοι βρίσκονταν στην Πάρο έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίος τους προειδοποιούσε για τον κίνδυνο και τους καλούσε να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή. 

Γώγος: Μάσκες ακόμη και στην παραλία

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ανησυχία του και τόνισε πως οι  κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου πρέπει να φορούν μάσκες ακόμα και στην παραλία καθώς αν τις φορούν όλοι θα σταματήσει, σύμφωνα με τον ίδιο, η μετάδοση.

Παίρνοντας ως αφόρμηση τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε Πάρο και Αντίπαρο υπογράμμισε ότι:

«Όταν δούμε συρροή κρουσμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε μια δομή... εκεί μπαίνουν τα περιοχικά διαφορετικά lockdown, περιοριστικά μέτρα κάποιου βαθμού, διαφορετικού σε κάθε περίπτωση».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Αντίπαρος, Πάρος, κορονοϊός, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK