10:11 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όλος ο οδικός άξονας της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας έχει δοθεί πλέον στην κυκλοφορία, μετά το κλείσιμο λόγω της μεγάλης φωτιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Παράλληλα, το «φως» βλέπει βίντεο με τη διασπορά του τοξικού νέφους που εκλύθηκε από το κάψιμο των πλαστικών.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, έχει αποκατασταθεί πλήρως. Να σημειωθεί πως μετά τη μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στο σημείο, είχε διακοπεί πλήρως η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στην περιοχή από χθες, η κίνηση – όταν φυσικά επανήλθε – γινόταν από δύο λωρίδες για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, αναφέρει το ΑΠΕ. 

Ωστόσο, πλέον δόθηκε εντολή να ανοίξει όλος ο οδικός άξονας, καθώς δεν εκφράζεται καμία ανησυχία.

Σε εξέλιξη η φωτιά

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στο εργοστάσιο είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά η έντασή της έχει μειωθεί αισθητά.

Ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι πυροσβέστες μπορούν πλέον να πλησιάσουν το εσωτερικό του κατεστραμμένου εργοστασίου, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις. 

Βίντεο από τη διασπορά του καπνού

Την ίδια ώρα η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσιεύει βίντεο με τις εικόνες που κατέγραψε κάμερα καιρού από τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Μέσω μοντελοποίησης της διασποράς του καπνού από αριθμητικό μοντέλο, όπως αναφέρεται, δίνεται εποπτική εικόνα της συγκέντρωσης και της πορείας των αερολυμάτων που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Tags:
εργοστάσιο, εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, Μεταμόρφωση, φωτιά τώρα, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK