19:31 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, όπως ισχύει τουλάχιστον μέχρι στιγμής, θα ανοίξουν τα σχολεία και θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Στην Κεντρική Μακεδονία όπως λέει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης, είναι όλα έτοιμα, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία.

Πρόσω ολοταχώς για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς παιδείας.

Στη Θεσσαλονίκη, το γραφείο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρου Κόπτση, δεν έκλεισε ούτε μία ημέρα κατά τη διάρκεια του θέρους και ήδη, όπως είπε μιλώντας στο Sputnik, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.

Στην Κεντρική Μακεδονία, όπως τόνισε ο κ. Κόπτσης, λειτουργούν συνολικά 2.500 σχολικές μονάδες, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου φοιτούν περίπου 250.000 μαθητές και διδάσκουν περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί.

Μέχρι στιγμής, η οδηγία που υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά όπως στην προ κορονοϊού εποχή.

«Είχε προκαθοριστεί και δεν έχει αλλάξει κάτι, δηλαδή να έχει έρθει κάποια εγκύκλιος που να το διαφοροποιεί. Έτσι, 7 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε. Και ξεκινάμε φυσιολογικά. Αν θα έρθει κάποια εγκύκλιος άλλη, γιατί οι επιδημιολόγοι τις ημέρες αυτές θα απαντήσουν στο Υπουργείο Παιδείας, φαντάζομαι ότι μία κοινή απόφαση Υπουργείων Παιδείας και Υγείας θα μας δώσει όλες τις διευκρινίσεις» είπε ο κ. Κόπτσης.

Όπως τόνισε ο κ. Κόπτσης, για πρώτη φορά οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται όλοι στα σχολεία τους από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ την προσεχή εβδομάδα, όπως τόνισε, διορίζονται οι αναπληρωτές.

«Έχουμε ετοιμότητα, τοποθετήθηκαν χθες οι 16 διευθυντές εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, έχουμε στόχο 1η Σεπτεμβρίου να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί -για πρώτη φορά- στα σχολεία. Ήδη διορίζονται την επόμενη εβδομάδα οι αναπληρωτές, ενώ θα πάνε στα σχολεία και τα βιβλία» ανέφερε προσθέτοντας ότι παράλληλα έχει επικοινωνήσει με όλους τους δημάρχους προκειμένου οι σχολικές επιτροπές των δήμων (σ.σ. στην αρμοδιότητα των οποίων είναι η λειτουργία των σχολείων) να «έχουν στείλει στα σχολεία αντισηπτικά, καθαριστικά και να έχουν προσληφθεί οι καθαρίστριες».

«Θεωρώ ότι είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών, δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι, ώστε να ξεκινήσουμε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα» τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Όσον αφορά εάν οι μαθητές στα σχολεία θα φορούν μάσκες, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει καμία τέτοια ανακοίνωση».

Tags:
Κεντρική Μακεδονία, δάσκαλοι, Θεσσαλονίκη, καθηγητές, μαθητές, σχολική χρονιά, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK