09:52 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών για την αύξηση των δρομολογίων. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για εργαζόμενους και επιβάτες σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς.

ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε και ΟΣΥ Α.Ε. θα πραγματοποιούν προληπτικά τεστ για κορονοϊό στους εργαζόμενους σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία, που επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή που εμφανίζουν συμπτώματα.

Πιο συγκεκριμένα, σε τεστ θα υποβάλλονται εργαζόμενοι που γυρνάνε από: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νησιά Αργοσαρωνικού και Κύθηρα, Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και οι ∆ήμοι Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Μάλιστα, τα τεστ θα πραγματοποιούνται με έξοδα των εταιρειών στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, του περιορισμού της διασποράς της COVID-19, της διασφάλισης της υγείας των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.

Όλοι, δε, οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ Α.Ε. θα συμπληρώνουν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο και εφόσον είχαν κατά την άδειά τους, τις προηγούμενες 15 ημέρες, ταξιδέψει σε «κόκκινες» περιοχές ή εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό-εργαστηριακό έλεγχο για την νόσο COVID-19, ενώ αντίστοιχα μέτρα θα ανακοινώσει άμεσα και ο ΟΑΣΘ.

Όσοι εργαζόμενοι, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρουσιάζουν συμπτώματα ίωσης ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν πρέπει να προσέρχονται για εργασία και να ακολουθούν τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού τους και του ΕΟ∆Υ. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι, όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να φορούν μάσκα, να τηρούν αποστάσεις και μέτρα υγιεινής.

Ειδικότερα, οι οδηγοί των λεωφορείων πρέπει να χρησιμοποιούν τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια μιας χρήσης, μάσκες, αντισηπτικά χεριών και λοιπά αντισηπτικά σκευάσματα) και να απολυμαίνουν το χώρο του οδηγού με τα ειδικά αντισηπτικά (σπρέι και μαντηλάκια) που τους έχουν χορηγηθεί από την Εταιρεία κατά την παραλαβή και την παράδοση του οχήματος.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι σε σημεία συναλλαγής με το κοινό πρέπει να χρησιμοποιούν τα μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και τα ειδικά αντισηπτικά κατά την έναρξη και λήξη της βάρδιάς τους. Στα κτίρια και τα οχήματα/συρμούς πραγματοποιούνται καθημερινά καθαρισμός, απολύμανση και ειδικοί νεφελοψεκασμοί.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
αυτοσχέδια μάσκα, χειρουργική μάσκα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκες, μάσκα, τεστ, εργαζόμενος, εργαζόμενοι, τραμ, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, ηλεκτρικός, λεωφορεία, λεωφορείο, Μετρό Αθήνας, Μετρό, μέσα μαζικής μεταφοράς, ΜΜΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK