00:44 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί, παρουσία του Έλληνα και Βούλγαρου πρωθυπουργού, η συμφωνία για τον τερματικό LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα υπογράψουν στις 24 Αυγούστου συμφωνία για τη συμμετοχή της εταιρείας διαχείρισης φυσικού αερίου Bulgartransgaz στο έργο που αφορά τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη και του Βούλγαρου ομολόγου του, Μπόικο Μπορίσοφ, πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου.

Συγκεκριμένα, η Bulgartransgaz θα αποκτήσει το 20% του κεφαλαίου της Gastrade, μιας ελληνικής εταιρείας κοινής ωφέλειας που αναπτύσσει τον τερματικό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) από την πόλη.

Ο σταθμός αποτελείται από μια πλωτή μονάδα ΥΦΑ με χωρητικότητα αποθήκευσης έως 170.000 κυβικά μέτρα (6 εκατομμύρια κυβικά πόδια) και μέγιστη χωρητικότητα αεριοποίησης 22,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, καθώς και ένα σύστημα αγωγών μήκους 28 χιλιομέτρων.

Το τερματικό πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2022, ενώ οι κύριοι προμηθευτές ΥΦΑ θα είναι οι ΗΠΑ, το Κατάρ και άλλες χώρες.

Tags:
Αλεξανδρούπολη, υγροποιημένο αέριο (LNG), LNG, Βουλγαρία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK