18:51 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Οι άνδρες που είναι θετικοί στον κορονοϊό επέστρεψαν σε καθεστώς καραντίνας ενώ ο ιδιοκτήτης της βίλας που οι αστυνομικοί εντόπισαν με drones, θα βρεθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα της Σύρου.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πάρτι της Μυκόνου στο οποίο παρευρέθηκαν 400 άτομα, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι θετικό στον κορονοϊό που «έσπασε» την καραντίνα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το MEGA, ο διαχειριστής της βίλας στη Μύκονο όπου διοργανώθηκε το ξέφρενο πάρτι, κατηγορείται για κακούργημα και κινδυνεύει με φυλάκιση έως 10 ετών.

Μάλιστα, ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του ισχυρίζεται ότι η βίλα είχε ενοικιαστεί σε τρίτο άτομο το οποίο και έκανε το πάρτι.

Τώρα οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όλους όσοι συμμετείχαν στο ιδιωτικό πάρτι, ενώ το ζευγάρι των αλλοδαπών που το είχε «σκάσει» από το ξενοδοχείο αναφοράς για να πάει στο πάρτι, αφέθηκε ελεύθερο.

Και οι δύο επέστρεψαν στο κατάλυμα, αλλά τους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα, ενώ οι έλεγχοι στο νησί αναμένεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική

Όπως ορίζεται, η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 π.μ.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων είναι τέσσερα. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις συγγενών πρώτου βαθμού, όταν και ο αριθμός ανεβαίνει στους έξι.

Σε Μύκονο και Χαλκιδική αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών και υπαίθριων αγορών. Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις που συνεπάγονται την παρουσία κοινού. 

Μάσκα παντού

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Του μέτρου εξαιρούνται:

  • τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
  • τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Πρόστιμα και έλεγχοι

Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που εργαζόμενος επιχείρησης που εντάσσεται στα μέτρα βρεθεί να μην τηρεί τους κανόνες, τότε επιβάλλεται στην επιχείρηση, για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Ίδιας τάξης θα είναι το πρόστιμο εάν βεβαιωθεί παράβαση από κάποιο φυσικό πρόσωπο.

Οι έλεγχοι αναμένεται να είναι σαρωτικοί ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Βίλα, συλληφθέντες, συλλήψεις, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, καραντίνα, συγχρωτισμός, pool party, πάρτυ, πάρτι, Μύκονος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK