10:06 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Πορεία στην Αθήνα προγραμματίζουν για το πρωί της Τρίτης, δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία.

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα, στις 11:00, δάσκαλοι και καθηγητές, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων που ανακοινώθηκε χτες από την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ενώ είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής με θέμα συζήτησης το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές καθώς και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες.

Επιπλέον, ζητούν αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

Διεκδικούν, επίσης, αύξηση χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, π.χ. μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.).

Ακόμη, έχουν ως αίτημα τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, ζητούν την κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και online μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.

Tags:
καθηγητές, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK