22:44 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για τις αντιεπιστημονικές θεωρίες που διακινούνται σχετικά με τον νέο ιό, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι οι αντιεπιστημονικές θεωρίες όσον αφορά τον κορονοϊό υπονομεύει ανοιχτά τη συλλογική προσπάθεια και θα μπορούσε να αποβεί ακόμα και μοιραία για την υγεία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού αποτελεί η σωστή ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτηση τα δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά σχετικά με τον κορονοϊό.

«Όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυστυχώς και αντιεπιστημονικές θεωρίες που φτάνουν μέχρι το να λένε ότι αυτά που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο γύρω μας δεν υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Έτσι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Ο κ. Χαρδαλιάς αποδέχτηκε το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, το γεγονός αυτό αποτελεί μια γενικότερη παγκόσμια τάση σύμφωνα με τον ίδιο.

«Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη».

Παρά ταύτα, πρόσθεσε ότι όταν όλοι προσπαθούμε για να πετύχουμε τον ίδιο στόχο, τα μέτρα που λαμβάνονται αποδίδουν.

Όσον αφορά τη σύνδεση του ανοίγματος του τουρισμού με την έξαρση του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στα σημεία εισόδου της χώρας από την 1η Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου διεξήχθησαν συνολικά στα σημεία εισόδου της χώρας 360.206 τεστ και εντοπίστηκαν συνολικά μόνο 723 εισαγόμενα κρούσματα.

Καταληκτικά ο υφυπουργός τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την κόπωση τον πολιτών έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα, όμως ο ιός δεν κουράζεται.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση, όμως ο ιός ούτε κουράζεται ούτε εξασθενεί... Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μαραθώνιος όχι αγώνας ταχύτητας».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
μέτρα προστασίας, ΜΕΘ, νεκρός, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα, ΕΟΔΥ, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK