18:57 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 23
Βρείτε μας

Όπως κάθε χρόνο, από μέσα Οκτώβρη θα ξεκινήσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υπογράμμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων κατά της γρίπης τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει κανονικά όπως κάθε χρόνο, δηλαδή στα μέσα Οκτωβρίου.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Όπως πρόσθεσε, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα δημιουργήσει όπως κάθε χρόνο ένα «τείχος ανοσίας», ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια του πληθυσμού.

Επιπλέον, ο καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτίμησε πως φέτος λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού θα υπάρξει και ταυτόχρονος περιορισμός της μετάδοσης της εποχικής γρίπης.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
εποχική γρίπη, γρίπη, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK