17:18 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

«Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα, είναι πολύ πιθανό να πάρει παράταση κατά μία εβδομάδα» το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων την 14η και όχι την 7η Σεπτεμβρίου εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Μιλώντας στο MEGA και σε ερώτηση για την ακριβή ημερομηνία που θα χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι», είπε:

«Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα, είναι πολύ πιθανό να πάρει παράταση κατά μία εβδομάδα. Αν υπάρξει μία ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες, θα εμμείνουμε στο 7».

Ωστόσο, τόνισε πως η κυβέρνηση θα περιμένει την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών που θα δοθεί την 31η Αυγούστου και στη συνέχεια θα αποφασίσει.

Οι τελικές ανακοινώσεις, όπως είπε νωρίτερα σήμερα και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Κάλεσμα στους γονείς

Ο κ. Πέτσας κάλεσε, δε, τους γονείς να επιστρέψουν οι μαθητές στα σπίτια τους άμεσα ώστε να μεσολαβήσουν μερικές ημέρες μέχρι την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες για να περιοριστούν οι κίνδυνοι.

«Ας κρατήσουμε τα παιδιά κοντά μας για λίγο, για να περιορίσουμε τον κίνδυνο» είπε και τόνισε πως έχει μεγάλη «σημασία να περιορίσουμε τις επαφές ώστε να μην ξεκινήσουν το σχολείο (σ.σ. επιστρέφοντας) από το σπίτι του παππού».

 

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Νίκη Κεραμέως, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, Στέλιος Πέτσας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK